Найцікавіші екскурсії Дубаєм: сафарі в пустелі

© Valeria andersson @ Unsplash

Дубай побудований посеред пустелі Руб-Аль-Халі, що в перекладі з арабської означає «порожній квартал». Завдяки суперсучасній архітектурі квартал тепер не такий вже й порожній, проте варто вирватися на день з урбаністичного раю і потрапити в спекотні обійми пустелі з сипучими пісками, квітучими оазами і караванами верблюдів. 

Руб-Аль-Халі, як і будь-яка інша пустеля, таїть безліч небезпек, наприклад, у деяких місцях температура піску може 70С, мобільний зв'язок вже не ловить так само добре, як у місті, а автомобіль цілком може зав'язнути в цих краях назавжди. Саме тому для таких подорожей потрібен позашляховик та досвідчений гід, який добре знає, як тут усе влаштовано. Подорож з професіоналами буде безпечною і дуже цікавою.

Скільки триває і скільки коштує сафарі до пустелі у Дубаї

Поїздка до пустелі з Дубая зазвичай займає 4-6 годин. Саме стільки часу потрібно, щоб дістатися пустелі і назад, покататися на квадроциклах або верблюдах, зробити приголомшливою краси фотографії, перекусити і не перевтомитися.

Ціни залежать від того, чи буде екскурсія груповою чи індивідуальною. Групове сафарі коштує від 30 доларів за одну особу, індивідуальні прогулянки від 150 доларів та вище, залежно від класу транспорту, наявності чи відсутності обіду, розваг. Якщо ви їдете один або вдвох, то може бути вигідніше приєднатися до групової поїздки. Якщо ви подорожуєте компанією з трьох осіб і більше - швидше за все буде дешевшим купити індивідуальний тур і насолоджуватися пустелею на своїх умовах.

Пустыня Руб Аль Хали

Автор: pixabay.com

Як проходить сафарі у пустелі

Традиційно екскурсійна програма під час пустельного сафарі виглядає так: до вашого готелю під'їжджає великий позашляховик, забирає вас і їде у бік безмежних пісків та яскравих вражень. Пустеля знаходиться трохи більше, ніж за годину  їзди від Дубая. Ви можете вибрати час екскурсії, але з найбільшим натхненням туристи відгукуються про екскурсію на заході сонця. Сонце, що сідає в піски, оточене палаючою загравою, справді вражає. А потім настає ніч, стає прохолодніше, звуки приглушуються і на небі з'являються міріади зірок і серед цієї краси — ви.
Професійний водій неодмінно покатає вас барханами на джипах, причому деякі спуски будуть практично вертикальними, дасть насолодитися ефектними трюками і відчути адреналін, а потім привезе до гарного місця, де можна покататися на квадроциклах і верблюдах. Ще одним оригінальним пунктом програми стане вечеря у бедуїнському селі. Це необовʼязковий пункт програми, адле ми івам радимо їм не нехтувати. Бедуїни сотні років живуть у пустелі і давно пристосувалися до непростих умов, адже на десятки кілометрів попереду та позаду тут немає життя. Ви зможете познайомитися з умовами їхнього побуту, а потім приєднатися до простої, аде смачної трапези на килимі. Навіть найпростіша їжа стає смачнішою, коли вона приправлена ​​яскравим фаєр-шоу, танцем живота та мелодійними арабськими піснями. Найбільш досвідчені туристи можуть спробувати соколину охоту в пустелі - розвага не для кожного.

А на згадку ви відвезете із собою сотні фотографій та малюнок хною, який зітреться через пару днів, на відміну від спогадів.

Сафари по пустыне в Дубае

Автор: pixabay.com

В який час дня краще їхати до пустельного сафарі

Ранок - чудовий час для того, щоб помилуватися першими променями сонця, що ніжно торкаються піску. Сафарі рано вранці - ідеальна можливість побачити, як прокидається пустеля. На вас чекає екстремальна і при цьому абсолютно безпечна поїздка барханами, фантастичні пейзажі та неймовірні враження. У пустелі може бути прохолодно, так що можете взяти легку куртку.

Вдень серед пісків може бути спекотно, але в Дубаї взагалі рідко буває прохолодно. Зате в жарких сонячних променях пустеля виглядає максимально природно та яскраво. Катання по дюнах на автомобілі - обов'язкова розвага для тих, хто вперше в пустелі. На вас чекає екстремальне водіння від професійного водія, знайомство з чарівними верблюдами, оригінальна фотосесія і навіть розпис хною на згадку про пустельні пригоди.

Вечірнє сафарі з відвідуванням бедуїнського села - можливо найромантичніший варіант відпочинку у пустелі. Надвечір пустеля затихає і залишаєтеся тільки ви, піщана стихія та безмежне синє небо, посипане мільйонами зірок. Вечір прикрасить фантастичний захід сонця, вечеря біля багаття зі справжніми бедуїнами - жителями пустелі, кальян та смачні напої.

Залежно від часу доби пустеля може бути дуже різною, але який би варіант ви не обрали – вам точно сподобається. Крім того, ніхто не заважає вибрати дві різні поїздки та побачити з пустелю у різних обличчях, познайомитися з різними сторонами її характеру.

Як одягтися в сафарі в пустелю

В ідеалі ваш одяг повинен бути світлим, просторим і максимально комфортним. Бажано, щоб тіло було закрите і на нього не потрапляло сонячне проміння. Якщо ви хочете влаштувати фотосесію в красивому відкритому вбранні - візьміть їх із собою або зверху накиньте простору сорочку з довгими рукавами.

Якщо ви плануєте лише денну поїздку на джипах та фотосесію у пустелі – можна одягнути сукню чи спідницю. Для катання на верблюдах краще одягнути штани або подовжені шорти або легінси. На ноги краще одягнути закрите взуття, але підійдуть і комфортні сандалі. Для вечірньої або нічної поїздки підготуйте теплий одяг - ветровку, толстовку і навіть довгі шкарпетки. Вночі пустеля швидко остигає і може бути досить холодною.

Обов'язково візьміть із собою головний убір - капелюх, кепку або хустку, а також сонцезахисний крем та воду. Вода не стосується розділу одягу, але ми повинні були сказати.


Вам может быть интересно:

Де зупинитися у Дубаї: у якому районі обрати готель
21 октября 2024 г. Де зупинитися у Дубаї: у якому районі обрати готель Дубай приваблює залитими сонцем піщаними пляжами, футуристичною архітектурою, арабським колоритом та першокласним сервісом. І ось дату поїздки вже обрано, квитки на літак куплено, настав час обрати готель. Де ж зупинитися – біля пляжу чи в центрі? А може, є такий район, щоб і до моря близько, і до розваг рукою подати і не треба буде витрачати купу грошей на таксі? Ділимося особливостями всіх районів Дубая, щоб ви знайшли найкращій готель для незабутнього відпочинку. Читать статью
Кращі пляжі Дубаю: де купатися і засмагати в місті
21 октября 2024 г. Кращі пляжі Дубаю: де купатися і засмагати в місті Дубай - це не тільки вражаюча архітектура, розкішні готелі та першокласний сервіс, але і ідеальні пляжі, що простягаються вздовж Перської затоки. Пляжі Дубая радують просторами, дрібним білим піском, прозорою водою і, що важливо, чистотою. Читать статью
Куди піти в Дубаї з дітьми: розваги для всієї сімʼї
21 октября 2024 г. Куди піти в Дубаї з дітьми: розваги для всієї сімʼї Дубаю є чим здивувати і вразити гостей будь-якого віку. Тут можна веселитися в аквапарку, запускати повітряних зміїв, кататися барханами в пустелі, збирати будинки з Lego, знайомитися з екзотичними тваринами, кататися на верблюді і навіть спробувати себе в ролі пожежника або лікаря. Розповідаємо, куди піти у Дубаї та чим зайнятися, якщо ви відпочиваєте з дітьми. Читать статью
Усі оглядові майданчики Дубая: найкращі платні та безкоштовні панорами
21 октября 2024 г. Усі оглядові майданчики Дубая: найкращі платні та безкоштовні панорами Місто знизу і місто з висоти - два різні міста, які справляють різні враження. Оглядові майданчики Дубая дозволяють милуватися еміратом з незвичайної точки зору, дивитися на нього з незвичного ракурсу, дають можливість оцінити масштаб цієї кам'яної оази, насолодитися її контурами та зробити дивовижні фотографії. Розповідаємо про всі оглядові майданчики, видові бари та ресторани, готелі, а також популярні та секретні місця Дубая, звідки відкривається найкращий вид на місто. Читать статью
Чим зайнятися в Дубаї: кращі ідеї для відпочинку
21 октября 2024 г. Чим зайнятися в Дубаї: кращі ідеї для відпочинку До Дубаю їдуть за спекотним сонцем, піщаними пляжами, привабливою пустелею, арабською розкішшю, пікантними смаками, неймовірними рекордами, яскравими враженнями. На кожному кроці на вас чекає щось яскраве, нове, неповторне. Розповідаємо, чим зайнятися в Дубаї, щоб не прогаяти нічого цікавого. Читать статью
Що подивитися в Дубаї: найцікавіші місця
21 октября 2024 г. Що подивитися в Дубаї: найцікавіші місця Ви стоїте в центрі Дубая: в обличчя дме теплий вітер, що зірвався з пустелі Руб-аль-Халі, з усіх боків нависають хмарочоси, за якими не видно хмар, десь там піщані пляжі та хвилі Перської затоки, оглядові майданчики, де можна відчути себе на вершині світу, торгові центри, в яких продається все, що завгодно, парки з чудовими квітами та зоопарки з екзотичними тваринами. Куди йти, що подивитись і де це шукати? Розповідаємо, де погуляти у Дубаї, щоб не проґавити нічого цікавого. Читать статью